Πρόσκληση για την αποστολή του Κέντρου Οικουμενικός Ελληνισμός

Στους δρόμους της Ανατολής και της Ρωμιοσύνης!

 

Για να μην ξεχάσουμε!

 

Για να προσκυνήσουμε σε μνημεία του Γένους  και της Ορθοδοξίας!

 

Για να ζήσουμε…την αληθινή ιστορία!

 

Από την Ίμβρο και την Τένεδο στο Αϊβαλί!

 Από την Τροία στη Σμύρνη!

Από την Πέργαμο στην Αττάλεια και στην Ιεράπολη!

 

Το «Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός», μετά τις  μοναδικές και πολυπληθείς αποστολές που πραγματοποίησε σε όλο τον πλανήτη (Λατ. Αμερική, Ν Αφρική, Β. Αφρική, Αλεξάνδρεια – Αίγυπτο,  Κούβα, Μεξικό, Αυστραλία, Κίνα,  Μόσχα – Αγία Πετρούπολη, Ρουμανία, Μολδαβία, ΗΠΑ, Ουκρανία και τα προσκυνήματα στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής: Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία, Παράλια Εύξεινου Πόντου, Σμύρνη και Αϊβαλί),  πραγματοποιεί μία ακόμα Αποστολή – Προσκύνημα!

 

Ίμβρος! Γενέτειρα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη!

Τένεδος!

Τροία! Η ομηρική πόλη  που χτίστηκε εννέα φορές!

 

Πέργαμος! Αϊβαλί! Μοσχονήσια! Σμύρνη!

 

Έφεσος και Αλικαρνασσός. Λαοδίκεια και Ιεράπολις.

 

Φετχιγέ, Πέργη και Άσπενδος.

 

Περιοχές Ρωμιοσύνης και Ορθοδοξίας!

 

Περιοχές αναβάπτισης και δραμάτων!

 

Περιοχές Ελληνικής Ιστορίας 3000 χρόνων!

 

 

Με την αποστολή αυτή ολοκληρώνεται στη φάση αυτή ο κύκλος των επισκέψεων

στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής!

 

28 Ιουνίου (Παρασκευή) έως 7 Ιουλίου (Κυριακή)

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

28/06/2013  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, ώρα 09:30΄πτήση για Ρόδο. Άφιξη ώρα 10:30’. Επιβίβαση σε τοπικό λεωφορείο, συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό, και αναχώρηση για μια περιήγηση στη Ρόδο. Θα θαυμάσουμε το γραφικό Μανδράκι, το εντυπωσιακό ενυδρείο, το μοναδικό πανόραμα της Ρόδου από το λόφο του Μόντε Σμιθ και θα περπατήσουμε στην παλιά μεσαιωνική πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου και την περίφημη οδό των ιπποτών. Μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο ταχύπλοο για  Μαρμαρίδα, που κατά την ελληνιστική περίοδο ονομαζόταν Φύσκος. Άφιξη, επιβίβαση σε τοπικό λεωφορείο, συνάντηση με τον ξεναγό και αναχώρηση για την πόλη Φετχιγέ (η ελληνική Μάκρη).  Η σύγχρονη πόλη είναι κτισμένη πάνω στα ερείπια της λυκιακής πόλης της Τελμησσού. Μέχρι το 1923 διατηρούσε ελληνικό πληθυσμό και πήρε το όνομά της από το γιο του θεού Απόλλωνα. Τον 8ο αιώνα μετονομάστηκε σε Αναστασιούπολη, ενώ το 10ο αιώνα πήρε την ονομασία Μάκρη. Σεισμοί του παρελθόντος ισοπέδωσαν τα περισσότερα αρχαία κτήρια και το Ναό του Απόλλωνα, όμως το ρωμαϊκό θέατρο κοντά στο λιμάνι, σώζεται ακόμα. Στα βράχια πάνω από την αγορά της πόλης είναι λαξευμένοι αρκετοί λυκιακοί τάφοι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

29/06/2013  Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην αρχαία πόλη των Μύρων (Ντέμρε στα τουρκικά) η οποία πλούτισε χάρη στο θαλάσσιο εμπόριο και στην τροφοδοσία με μύρα (από το δέντρο Liquidamber orientalis) των παραλίων από την Αίγυπτο μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Θα επισκεφθούμε τον μικρό βυζαντινό Ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο - Επισκόπου Μύρων. Οι συντηρητές φέρνουν σιγά σιγά στο φως, τις τοιχογραφίες του. Εδώ βρίσκεται επίσης η έδρα του Ιδρύματος του Αγίου Νικολάου και στην περιοχή υπάρχουν δύο αγάλματα του Αγίου Νικολάου, εκ των οποίων το ένα είναι δώρο της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας και είναι τοποθετημένο σε περιστρεφόμενη βάση. Συνεχίζουμε για την Αττάλεια, που σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα της Τουρκίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

30/06/2013  Πρωινό,  (εφόσον τα καταφέρουμε θα παρακολουθήσουμε  ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ), ξενάγηση στην Αττάλεια, όπου τα κυριότερα μνημεία είναι τα τείχη της ρωμαϊκής πόλης και η επιβλητική Πύλη του Αδριανού με τις βαθιές αυλακώσεις για τους τροχούς των αμαξών. Αρκετά αρχαία στη  περιοχή αποκαλούνται με το όνομά τους. Κατοικήθηκε από τους ελληνιστικούς χρόνους. Θεωρείται «η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού». Η παλιά πόλη, το Kaleici, όπου τα παλιά ελληνικά σπίτια έχουν κριθεί έως ιδιαιτέρου κάλους και πολιτιστική κληρονομιά είναι υπό προστασία και αποτελούν το ιστορικό αξιοθέατο της  πόλης. Συνεχίζουμε για την Ασπενδο, αρχαία ελληνική πόλη, αποικία των Αργειωτών. Εδώ ξεχωρίζει το αρχαίο ελληνικό θέατρο και το ρωμαϊκό υδραγωγείο.  Συνεχίζουμε για την Πέργη,  κάποτε πλούσια πόλη που παρήκμασε όμως στα βυζαντινά χρόνια. Παραμένει εντυπωσιακό αξιοθέατο, με τα τείχη της Ακρόπολης, μία Πύλη Θριάμβου, το μεγαλοπρεπές θέατρο, το στάδιο και πολλούς ναούς.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Αττάλεια,  δείπνο και διανυκτέρευση.

 

01/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για τη Λαοδίκεια, εδώ οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν διαζώματα, επιτύμβιες μαρμάρινες στήλες με κεφαλαία γράμματα, κορνίζες και διάσπαρτους ναούς. Η Λαοδίκεια η εν Φρυγία (στη Φρυγία) ήταν αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας, κτισμένη στο σημείο που ο ποταμός Λύκος συμβάλλει με τον ποταμό Μαίανδρο. Είναι το σημερινό Εσκί Ισάρ. Στην αρχή την ονόμαζαν Διόσπολη και μετά Ροάς. Λαοδίκεια ονομάσθηκε από τον Αντίοχο Β΄ προς τιμή της συζύγου του. Η πόλη καταστράφηκε από σεισμό το 66 π.Χ. και την ανοικοδόμησε ο Μάρκος Αυρήλιος. Η Λαοδίκεια της Φρυγίας υπήρξε μία από τις πρώτες πόλεις που εκχριστιανίσθηκαν. Προς τους χριστιανούς κατοίκους της έγραψε μία επιστολή ο Απόστολος Παύλος. Ήταν επίσης μία από τις επτά πρώτες χριστιανικές κοινότητες στην Μικρά Ασία στις οποίες στάλθηκε από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη το έργο του «Αποκάλυψη». Στην περιοχή της Λαοδίκειας υπήρχαν ασβεστούχες πηγές, που τις αναφέρει ο Στράβωνας. Συνεχίζουμε για το Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

02/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Παμούκαλε, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του.  Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος.  Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο.  Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Όλη η περιοχή, η αρχαία πόλη και τα λουτρά έχουν μπεί στον κατάλογο παγκόσμιας τουριστικής κληρονομιάς από το 1988.  Συνεχίζουμε για την Αλικαρνασσό, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

03/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Έφεσο, την αρχαία Ιωνική πόλη που διατηρεί πολλά μνημεία της Ελληνικής περιόδου και των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού. Είναι η πρώτη εκκλησία της Αποκαλύψεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Εφέσου, την περίφημη βιβλιοθήκη του Κέλσου, το αρχαίο θέατρο. Επίσκεψη στο λόφο όπου βρίσκεται η Βασιλική του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, που χτίστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στον τάφο του Αγίου. Ο ναός της Αρτέμιδος που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Συνεχίζουμε για τη Σμύρνη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

04/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στη Σμύρνη. Θα δούμε την Ελληνική συνοικία Κορδελιό, την πλατεία με το ρολόι – τόπος μαρτυρίου του Χρυσοστόμου Σμύρνης, το κάστρο του Μεγάλου Αξεξάνδρου. Στο λιμάνι θα φέρουμε στη θύμησή μας τις εικόνες από το κάψιμο της Σμύρνης, τη σφαγή των Ελλήνων και το διωγμό με τις βάρκες για την Ελλάδα. Θα δούμε την Αγία Φωτεινή, τον Άγιο Πολύκαρπο, τον Άγιο Βούκουλο, το σταθμό του Κασαμπά, το Κονάκι. Είναι η Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας. Ο Χριστιανικός πληθυσμός υπέστη σφαγές το 1770 κατά τα Ορλωφικά, ενώ το 1922 με τη μεγάλη πυρκαγιά καταστράφηκε σχεδόν όλος ο κάτω Μαχαλάς. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, την παλιά πόλη της Περγάμου και το αρχαιολογικό μουσείου Περγάμου. Η βιβλιοθήκη της θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Εδώ υπάρχει και το αρχαίο θέατρο χωρητικότητας 10.000 ατόμων. Ακολούθως συνεχίζουμε για το  Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές. Θα δούμε παλιούς Ορθόδοξους Ελληνικούς Ναούς, όπως ο Άγιος Γεώργιος ο Χιλιοπολίτης, η Αγία Τριάδα, ο ναός των Ταξιαρχών. Ακολούθως θα επισκεφτούμε – εφόσσον υπάρχει χρόνος - τα Μοσχονήσια, τον Ι.Ν. των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το Μητροπολιτικό Μέγαρο έξω από το οποίο μαρτύρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Το 2007 στο λιμάνι του Αϊβαλίου έγινε για πρώτη φορά η τελετή του αγιασμού των υδάτων την ημέρα των Θεοφανίων.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

05/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Άσσος και ακαλούθως για την Ομηρική Τροία, την πόλη που καταστράφηκε και χτίστηκε 9 φορές! Ξενάγηση της αρχαίας πόλης και της Ακρόπολης του Πριάμου – πανόραμα της πεδιάδας του Σκάμανδρου. Αποτέλεσε το θέατρο των μαχών του τρωικού πολέμου που περιγράφεται στην Ιλιάδα από τον Όμηρο. Εδώ θα θυμηθούμε τον Αχιλλέα και τον Έκτωρα, τον Οδυσσέα και τον Δούρειο Ίππο. Ο Ερρίκος Σλήμαν το 1870, άρχισε τις ανασκαφές και έφερε στην επιφάνεια την πόλη.  Καταλήγουμε στα Δαρδανέλια (Τσανάκαλε) ή αλλιώς Ελλήσποντος,  που είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Ζωτικής σημασίας στενά τόσο για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, αργότερα των Ρώσων και σήμερα των Τούρκων. Άφιξη, τακτοποίηση και βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο.

 

06/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για την Ίμβρο (με 2 ferry boat). Γενέτειρα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μαζί με την Τένεδο αποτελούν τους τελευταίους τόπους μαρτυρίου του ελληνισμού.  Περιήγηση στο νησί, επιστροφή στα Δαρδανέλια το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

07/07/2013  Πρωινό και αναχώρηση για το Αϊβαλί, ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα που θα πάρουμε το καραβάκι για να μεταφερθούμε στη Μυτιλήνη. Άφιξη, επιβίβαση σε τοπικό λεωφορείο, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα, ώρα  20:35’ με ώρα άφιξης 21:35’, τέλος εκδρομής.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Στους Δρόμους της Ανατολής

 

28 Ιουνίου (Παρασκευή) έως 7 Ιουλίου (Κυριακή)

(Δέκα ημέρες – εννέα διανυκτερεύσεις)

Τιμή συμμετοχής: 1160,00 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

380,00 ευρώ επιβάρυνση μονόκλινου

Δεκτές και πιστωτικές κάρτες σε 4 δόσεις

 

Περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Αεροπορικά εισητήρια οικονομικής θέσεως με Aegean  Αθήνα – Ρόδο – Μυτιλήνη – Αθήνα
  • Φόροι αεροδρομίων και καυσίμων
  • Όλα τα εισητήρια για τις λοιπές μετακινήσεις στους προορισμούς μας
  • Λιμενικοί φόροι στην Τουρκία
  • Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Hotel πέντε αστέρων (τρεις διανυκτερεύσεις) τεσσάρων αστέρων (έξι διανυκτερεύσεις)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά και ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία
  • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους όπου απαιτούνται, ποτά, νερά, αναψυκτικά στα δείπνα, φιλοδωρήματα.

 

Την αποστολή θα συνοδεύσουν ο πρόεδρος του Κέντρου Οικουμενικός Ελληνισμός και προσωπικότητες της Χώρας μας.

 

Σημείωση: Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι αποστολές μας, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.

Καταληκτική ημερομηνία δέσμευσης θέσεως η 20η Μαίου 2013. Η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με προκαταβολή 400,00 ευρώ. Η εξόφληση του υπολοίπου πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο 18 Ιουνίου 2013.

 

Προσοχή! Λόγω της αλλαγής των τουριστικών δρωμένων, εφ’ όσον κλείσει το πρώτο group των 45 ατόμων μετά για να επιβεβαιωθούν συμμετοχές θα πρέπει να κλείσει άλλο ένα των 45 ατόμων. Διαφορετικά, τα επιπλέον άτομα δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Για αυτό σας παρακαλούμε για την δική σας εξυπηρέτηση όπως μας δηλώσετε εγκαίρως την συμμετοχή σας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Κυρία Ροΐδη, τηλέφωνο: 2108810109,

φαξ: 2108846315 και email: info@gnl.gr