Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, Νοέμβριος 2015

Δεκαετές πρόγραμμα για την καταγραφή της ιστορίας του Αποδήμου Ελληνισμού

Το Κέντρο Οικουμενικός Ελληνισμός κλείνοντας τα 20 χρόνια δραστηριοτήτων του συνεχίζει το έργο του ταξιδεύοντας εκτός συνόρων, καταγράφοντας τον Ελληνισμό της Διασποράς, το Εθνικό μας Κεφάλαιο.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα και για μια προσπάθεια εθνικής σημασίας καθώς μια άλλη Ελλάδα απλώνεται σε όλο το πλανήτη.

Ήδη, πριν αρχίσουμε το μεγάλο ταξίδι, ολοκληρώνουμε τη καταγραφή προσωπικοτήτων -και όχι μόνο- του Κυπριακού Ελληνισμού, που και αυτό αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για μας, καθώς οι Κύπριοι αποτελούν το πρώτο μας εθνικό κεφάλαιο. Θα αποτελούσε για εμάς τεράστια παράλειψη να μην συμπεριλάβουμε το νησί που από μόνο του είναι κάτι μοναδικό για τον Ελληνισμό και παρά τα τόσα δεινά που έχει υποστεί λόγω της μοναδικής γεωστρατηγικής του θέσης, κρατά ψηλά, πολύ ψηλά, την ελληνική συνείδηση και τα ιδανικά της φυλής μας. Ένα προπύργιο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας!
Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, συνεργάτες του Κέντρου μας, εξειδικευμένοι στην έρευνα και στην καταγραφή ιστορικών σημειωμάτων, βρίσκονται στο νησί.

Από την 1η του νέου έτους, συνεργάτες μας θα επισκεφτούν τον Ελληνισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για αυτή την τεράστια απογραφή-καταγραφή του Ελληνισμού.